Софиянци получават изравнителните сметки за парно до 5 юли
Софиянци получават изравнителните сметки за парно до 5 юли / netinfo

Топломерите на 95 процента от абонатите на „Топлофикация-София" вече са отчетени и до 5 юли годишните изравнителните сметки на всички потребители на парно в столицата ще бъдат готови. Това съобщи за Дарик Емилия Авджиева, експерт в отдел „Контрол на фирмите за дялово разпределение" в дружеството. По думите й тази година сумите, които трябва да платят хората, няма да бъдат много по-различни от миналогодишните.

По информация от фирмите за дялово разпределение около 95 процента от сградите етажна собственост в сградите вече са отчетени. "В рамките на около една седмица ще имаме окончателния резултат от фирмите", каза Авджиева.

Изравнителните сметки ще бъдат предоставени на потребителите чрез упълномощеното от етажната собственост лице не по-късно от 5 юли. След това има определен 30-дневен срок за рекламации, обясни експертът.

Запитана дали след като скоро се заговори за обезщетения при надписани сметки за ток, е възможно да стане въпрос и за обезщетение при надписани сметки за парно, Авджиева каза: "На този етап не мога да дам такава прогноза, но вероятно може би ще стане и в "Топлофикация". На въпрос, дали и се струва логично, тя отговори утвърдително.