Синдикат договори с кандидат-купувач бъдещето на Кремиковци
Синдикат договори с кандидат-купувач бъдещето на Кремиковци / netinfo

Ръководството на федерация "Металурзи" към КТ "Подкрепа" в металургичния комбинат "Кремиковци" АД е подписало споразумение с представителя на "ВОРСКЛА СТИЙЛ БЪЛГАРИЯ" Виктор Демянюк гарантиращо запазването на комбината и интересите на работниците. Това съобщи Людмил Павлов – председател на синдикалната организация Людмил Павлов.

Със споразумението се гарантира финансиране на производствената дейност на "Кремиковци" АД , реинвестиране на договорената част от печалбата за изпълнение на плана за жизнеспособност и най-вече в частта за решаване на екологичните проблеми; изпълнение на действащия Колективен трудов договор в дружеството; запазване на работните места и персонала на "Кремиковци" АД ; както и незабавно изплащане на пресрочените трудови и допълнителни възнаграждения за храна на работниците.

Предприехме тези спешни и решителни действия за спасяването на "Кремиковци" АД, тъй като комбинатът все още няма комплексно разрешително, а има и започната процедура за санкция на България за неизпълнените екологични изисквания в работа на предприятието, пише в обръщение на синдиката към работниците и служителите на "Кремиковци" АД.

Ръководството на синдиката организира митинг на работниците в дружеството в 08,00 часа на 13 май. /БТА/