/ БГНЕС
Този път не трябва да допуснем външен пръст да спре газовия поток и АЕЦ „Белене“, заяви пред журналисти в парламента зам.-председателят на групата за приятелство с Русия и председател на ПГ "Обединени патриоти" Волен Сидеров. Той участва в срещата на руския премиер Дмитрий Медведев с председателя на Народното събрание Цвета Караянчева.
 
По думите му, цитирани в прессъобщение на партията, "Атака" винаги е подкрепяла тези важни за страната ни проекти, които са били провалени след външна намеса. „Ако бяха осъществени, БВП щеше да е скочил с 20 процента, а икономическият ръст на България да е поне двоен“, посочи Сидеров.
 
Не знам как ще завършат преговорите. Като част от управляващото мнозинство в парламента ще направя всичко възможно, за да се реализират проектите "Турски поток" да минава през България, а не през Гърция“, подчерта той.
 
Според него гръцкият премиер Алексис Ципрас е бил в Москва, за да осигури преминаването на газовия път през Гърция, което означавало България да бъде пренебрегната отново.
 
Вярвам, че днес имаме правителство и премиер, които водят по-балансирана политика и ще удържат националния интерес, добави лидерът на "Атака". Волен Сидеров препоръча страната ни да се еманципира и да започне да гледа интереса си. Да паднат тези нелепи санкции на ЕС срещу Русия и да се нормализират отношенията,
отбеляза той.
 
Волен Сидеров увери, че, ако "Атака" има представител в Европарламента, ще работи именно за отпадане на санкциите срещу Русия и нормализиране на отношенията на Европа с Руската федерация.
 
Той не вижда връзка между посещението на Медведев и визитата на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг у нас.
 
Разбирам по неформален начин за някакви амбиции на НАТО, сещайте се САЩ, да станем едва ли не фронт срещу Русия, т.е. тук да бъдат разположени ракетни установки, дори и с ядрени глави“, коментира той. Съветът му към правителството е да бъде много внимателно към всички предложения.
 
Волен Сидеров е изпратил лични поздрави на президента Владимир Путин, съобщава пресцентърът на "Атака".
БТА