Ще назначат зам.-министър с ресор туризъм
Ще назначат зам.-министър с ресор туризъм / снимки: БГНЕС
Орешарски
65231
Орешарски
Байков
  • Орешарски
  • Байков

Зам.-министър с ресор туризъм ще бъде назначен следващата седмица, съобщи премиерът Пламен Орешарски след среща с туристическия бранш. Според премиера в разгара на туристическия сезон не бива да се правят промени. Затова, ако има такива, те ще бъдат през есента.

„В ранната есен ще говорим и за дългосрочни стратегии в бранша и за институционалната рамка, в която ще се управлява браншът – агенция, министерство или сегашната структура“, каза премиерът. Засега е уточнено, че поради факта, че вече сме в активния летен сезон, да се запазят сега съществуващите структури, да се назначи зам.-министър, който да отговаря за ресора и да не се внасят излишни институционални размествания в този момент, който според министър-председателя не е подходящ за подобни промени.

Ще назначат замминистър с ресор туризъм
netinfo
Очакванията са за зам.-министър към момента да бъде назначен човек от бранша, уточниха представителите на туристическите организации. Общото решение на браншовите организации е да се стигне до създаване на министерство на туризма, както съответства на представителността на бранша като сектор в туризма, съответства на големия брой работни места, които генерира бранша и съответно големия дял от БВП, каза председателят на Асоциацията на туроператорите и туристическите агенции Байко Байков. И допълни, че браншът е получил позитивна нагласа за решаването на този въпрос от страна на премиера.