/ Министерство на икономиката
По покана на заместник-министъра на икономиката Александър Манолев делегация на една от най-големите индийски компании в производството на разтворимо кафе е на посещение в страната ни за проучване на възможностите за инвестиции, съобщиха от Министерството на икономиката.
 
Те са имали работна среща и продължават с конкретни огледи на терени в Югозападна България. "Можете да разчитате на Министерството на икономиката за пълна административна подкрепа по целия път - от първоначалния интерес до реализирането на конкретна инвестиция", е подчертал Манолев.
 
Той е акцентирал на някои от предимствата, които страната ни може да предложи - най-ниските данъци в Европа, много ниски оперативни разходи и редица облекчения при инвестиция от над 10 млн. евро. "България е стабилна държава в политически и икономически план, което е важно, за да можете да планирате ефективно и с нужния хоризонт", е допълнил Александър Манолев.
 
Към момента индийската компания има производство в три държави и изнася продукция за повече от 80 страни по целия свят.
 
Плановете им са да стъпят много по-масирано и в Европейския съюз, като България има всички предпоставки да се превърне в разпределителен център и производствена база за всички страни членки и редица държави от региона, е станало известно на срещата.