Повече от 13 часа депутатите дебатират по бюджет 2010
Повече от 13 часа депутатите дебатират по бюджет 2010 / cнимка: Sofia Photo Agency
Повече от 13 часа депутатите дебатират по бюджет 2010
24008
Повече от 13 часа депутатите дебатират по бюджет 2010
  • Повече от 13 часа депутатите дебатират по бюджет 2010

Над 13 часа в Народното събрание продължава дискусията по второто четене на бюджета за следващата година. Късно вечерта левицата първо напусна дебатите заради един от приетите текстове - този, който разрешава на кабинета при неблагоприятно развитие на икономиката да свие разходната част от него.

От ГЕРБ пък поискаха обсъждането да се излъчва по държавните радио и телевизия, но след като разбраха, че в този час по БНТ върви футболният мач между Левски и Виляреал, отложиха прякото предаване за след края на срещата.

Малко след като социалистите излязоха от пленарната зала, в нея влезе премиерът Бойко Борисов, който и в този час е в парламента. Той присъства в началото на обсъждането рано сутринта, но заради редовното заседание на правителството бързо си тръгна и се появи отново късно вечерта. След като избраниците от БСП се върнаха зад депутатските банки, от ГЕРБ решиха да се прекрати прякото предаване.

Чуйте какъв спор възникна по този въпрос в залата между управляващи и опозиция.

Междувременно председателят на парламента Цецка Цачева отстрани от пленарна зала народния представител от Коалиция за България Румен Такоров заради гласуване с чужда карта. Цачева обяви, че Такоров е гласувал с картата на колегата си Пламен Орешарски. След известно време тя посочи, че отново го е видяла да гласува с чужда карта и призова квесторите да отстранят депутата от залата. Цачева се позова на текст от правилника на Народното събрание.