/ БГНЕС, архив
Германският автомобилен концерн „Порше“ може да започне производство на дронове, които ще се използват като въздушни таксита. Това заяви в интервю за „Аутомобилвохе“ директорът по продажби Детлев фон Платен.
 
Според него този вид транспорт ще намали, например, пътят от Цуфенхаузен, района в Щутгарт, където е разположена централата на концерна, до летището на Щутгарт от 30 минути с обикновен автомобил до 3 минути и половина.
 

И "Порше" започва да разработва електрически автомобил


„Интересуваме се от темата за третото измерение. Мога да си представя, че „Порше“ поема по този път“, заяви фон Платен. Според информацията на „Аутомобилвохе“ в най-скоро време концернът може да представи ескизите на новите въздушни таксита.
 

БГНЕС, архив



Става дума за дронове, които пътниците ще управляват самостоятелно. „Вие сами си карате колите Порше, същото може да се случи и с дроновете, но без необходимостта от получаването на пилотски лиценз, защото устройството ще може да прави много неща самостоятелно“, отбеляза топмениджърът на компанията. Той смята, че въздушните таксита могат да бъдат използвани и в гъстонаселени райони.
БГНЕС