Петкова: Модернизираме газопреносната мрежа
Петкова: Модернизираме газопреносната мрежа / снимка: БГНЕС

В българската енергетика наистина се работи и се реализират проекти. Това каза ресорният министър Теменужка Петкова по повод модернизацията и рехабилитацията на компресорната станция в Ихтиман.

Инвестициите в газопреносната мрежа на страната са инвестиции не само в енергийната сигурност на България, но и за целия регион на Югоизточна Европа, допълни тя.

Тя подчерта, че българската енергетика и по-специално "Булгартрансгаз" много активно се занимават с рехабилитация и модернизация на своята газопреносна мрежа.

„До края на 2016 година предстои да приключи модернизацията и рехабилитацията на компресорните станции Странджа, Петрич и Лозенец", обяви министър Петкова.
Тя заяви, че България разчита много на помощта на Европейската комисия и още веднъж припомни, че на състоялата се преди няколко месеца в Дубровник среща на министрите на енергетиката са били определени 7 приоритетни проекта за енергийния сектор.

Три от тези проекти са български. Това са интерконекторите на България с Гърция и Сърбия и проектът за рехабилитация и модернизация на газопреносната мрежа, уточни тя.

Източник: БГНЕС