/ БГНЕС
От БСП смятат предложението на ГЕРБ и ДПС за промени в Конституцията за половинчато и предлагат темата за приватизацията по време на прехода да се разшири с масовата приватизация, концесиите и групировките.

"Ще ги подкрепя, ако седнат да разговарят с нас по всички теми на прехода, иначе - не", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в отговор на въпрос дали би подкрепила с подписа си внасянето на промените в Конституцията. "Нямам против да се разследва приватизацията, искаме цялата истина за прехода на масата", поясни тя.
 
ГЕРБ ще променя Конституцията, иска да отпадне давността на престъпления при приватизацията

"Приватизация - да, но добавяме към темата и масовата приватизация - какво стана с боновите книжки, кои фондове купиха предприятия, получават ли хората дивиденти от тези книжки, кой се облагодетелства от тях", посочи Нинова. "Км темата включваме и концесиите на прехода, защото освен приватизация, националните богатства бяха раздадени и чрез концесии, коментира Нинова.
 

БГНЕС


"Прибавяме и третата характеристика на прехода - групировките", каза червеният лидер. "Няма да скъсаме с прехода, народе, докато начело на политическото ръководство на държавата ни днес стоят членове на групировките на прехода", добави тя и призова "мутрите на прехода вън от политическото ръководство на държавата".
 
От днес по тези предложения започва да работи Правният съвет на БСП. От БСП ще искат консултация и от Законодателния съвет на Народното събрание.
 

БГНЕС

БТА