/ БГНЕС
Комисията за финансов надзор (КФН) изпрати писмо до Регулаторния орган на Кипър (Cyprus Securities and Exchange Commission - CySEC) с искане за допълнителна информация относно намерението на Ur Trade Fix Ltd, инвестиционен посредник, лицензиран да извършва дейност чрез установяване на клон на територията на Република България, става ясно от решение на КФН след проведено заседание на 27 септември.

Компанията „Олимпик“ дължи над 9 млн. лева на близо 200 000 българи
 
Българският регулаторен орган уведомява и инвестиционния посредник Ur Trade Fix Ltd, че няма право да извършва дейност на територията на Република България до получаването в КФН на допълнителната информация от Регулаторния орган на Кипър.
 
В съобщението на КФН става още ясно, че изпраща писмо до Надзорния орган върху застраховането (Superintendent of insurance) на Република Кипър за предоставяне на допълнителна информация във връзка с тяхното искане за предприемане на действия за извършване на определени плащания и банкови преводи от банковата сметка на „Застрахователна компания "Олимпик" – клон България” КЧТ.
 
Ще получат ли обезщетения клиентите на фалиралата „Олимпик“?

трафик празници
БГНЕС

Причината е искане за извършване на определени преводи и плащания от банковата сметка на застрахователния клон в България. В края на август кипърският застрахователен надзор поиска от българския клон на "Олимпик" да плати дължими суми за своите служители, социални осигуровки и ползвани правни услуги.
 
През август над 200 000 българи останаха без задължителната застраховка "Гражданска отговорност" заради фалита на кипърското застрахователно дружество. Щетите за българските водачи са над 9 млн. лева.

Фалитът на „Олимпик“ влиза в съда в Никозия
БГНЕС