Извънредното отчитане няма да надуе сметките за парно в София
Извънредното отчитане няма да надуе сметките за парно в София / снимка: Sofia Photo Agency

Софиянци не бива да се притесняват от по-високи сметки за парно заради извънредното отчитане. Това заяви за Дарик изпълнителният директор на „Топлофикация – София” Петко Милевски. Той допълни, че ако има някакви загуби, те ще останат за сметка на дружеството.

Абонатите няма да усетят и преминаването от мазут на газ при топлоподаването. Периодът, който дружеството е работило на мазут, също няма да се отрази на сметките, но вероятно ще доведе до загуби за „Топлофикация”.

Хората няма от какво да се притесняват. Напротив, дори това, че на някого е отчетено малко по-късно, отива за сметка на „Топлофикация”, каза Петко Милевски.

Той обясни, че няма да е необходимо допълнително време за преминаването на топлофикацията от мазут на газ, защото газът не се подгрява, както мазутът. Второ, газът се транспортира сам по тръбопроводите, а не иска жп цистерни, логистика и куп други условности, допълни Милевси. Условно казано, не би трябвало да има сътресения и хората няма да го усетят, заяви шефът на столичното парно. Той бе категоричен, че всичко остава за сметка на персонала на дружеството, защото все пак преминаването от един вид на друг вид гориво изисква технически мерки, които дружеството и неговите служители ще изпълнят в рамките на задълженията си.