Гамизов: Ще обявя война на робовладелците и роботърговците като Румен Овчаров
Гамизов: Ще обявя война на робовладелците и роботърговците като Румен Овчаров / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Тази седмица ще обявя война на робовладелците и роботърговците като Румен Овчаров, заяви Стефан Гамизов пред ТВ7.

Енергийният експерт Стефан Гамизов цитира счетоводен отчет на НЕК и разясни, че правителството на Иван Костов е подписало двата дългосрочни договора за „Марица Изток" 1 и „Марица Изток" 3, а веднага след встъпването си в длъжност правителството на Сергей Станишев е учредило договор за залог на вземанията на НЕК от ЕРП-тата.

Според Гамизов, това означава, че всичко, което НЕК ще вземе от сметките на българите в бъдеще, тогава е било заложено в полза на американската компания "Ей И Ес Корпорация".

По думите му в момента, в който НЕК фалира, е издаден запис на заповед в полза на американската компания. Тъй като НЕК не може да фалира, това означава, че ние, всички българи имаме държавен дълг от почти 13,2 млрд. лв., каза още той.

Според Гамизов, чрез тези си действия, Тройната коалиция си е купила затваряне на очите, за това, което ще извършат в Белене и са предали в робство всички български граждани.

Енергийният експерт беше категоричен, че Бойко Борисов не е знаел за всичко това, както и Делян Добрев, министър на икономиката, енергетиката и туризма в оставка.

Тази седмица ще обявя война на робовладелците и роботърговците като Румен Овчаров, заяви Стефан Гамизов и помоли американските дипломати да не му пречат, защото "Марица Изток" 1 и 3 нямат нищо общо с това, което се нарича морал на западния свят.