Цялото ръководство на ПОК Доверие хвърли оставка
Цялото ръководство на ПОК Доверие хвърли оставка / netinfo

Цялото ръководство на Пенсионно осигурителна компания Доверие е подало оставка, съобщи пред DarikFinance.bg Даниела Петкова, изпълнителен директор на дружество. По този начин мениджърският екип изразява несъгласие с непрозрачната процедура, при която се подготвя продажба на дружеството.

Такава официално все още не е стартирала, но очевидно са водени преговори, посочи Петкова, която е начело на ПОК Доверие вече 20 години.

"Нека да поясня: все още няма стартирала процедура за продажба, няма внесени документи в съответните регулаторни и държавни органи, които трябва да се произнесат. Не знаем дали има подписан договор", каза Петкова. Тя припомни, че мажоритарният собственик на ПОК Доверие, Виена иншурънс груп, е дал публичност на намерението си да продаде пенсионната компания. "Очевидно има водени преговори. Очевидно има ориентация за предпочитан от тях купувач, за което е уведомена КФН", каза още изпълнителният директор на най-големия пенсионен фонд у нас.

До приемане на оставките на мениджърския екип дружеството ще продължи да се управлява както до сега и клиентите му могат да бъдат спокойни за средствата в партидите си.

Не е препоръка за вземане на решение!

Прочетете повече