/ Guliver/Getty Images
Заводът на германския автомобилен гигант BMW в САЩ търси нови служители в редиците на бившите военни, пише вестник „Франкфуртер Алгемайне Зонтагсцайтунг“.

„Отслужили моряци от Военноморските сили са много подходящи кандидати за преминаване на професионално обучение у нас“, заяви представител на BMW пред изданието. Според него в САЩ е „почти невъзможно“ да се намерят добри механици.

Дефект: Volvo изтегля над 500 000 автомобила в света


Много моряци и сержанти от американския ВМW се уволняват още преди да навършат 30 години. Те получават подкрепа от армията, която им дава възможност да преминат обучение, за да получат професия. През 2018 г. BMW стана официален партньор на американския флот в програмата за обучение на бивши военни. Компанията планира да разшири този проект.

Отслужилите моряци ще се обучават да работят с електроника, монтаж на шини и др.

Заради дефект: BMW изтегля от пазара 1,6 млн. коли

Автомобилният завод на BMW в Спартанберг, щата Южна Каролина, беше открит през 1994 г. В момента е най-големият завод на германския автомобилен концерн в света. Тук се произвеждат джипове от Х-серията.

Концернът е инвестирал в завода в Спартанберг общо 9 милиарда долара, производствените му мощности растат. В завода работят над 36 хиляди души. Според данните на BMW през 2017 г. концернът е експортирал от САЩ 272 хиляди коли и е внесъл в тази страна 248 хиляди.
БГНЕС