Банкрофт решават за продажбата на Dow Jones&Co;. на Мърдок
Банкрофт решават за продажбата на Dow Jones&Co;. на Мърдок / снимка: БГНЕС

Семейство Банкрофт, които са собственици на 64 на сто от акциите на компанията за финансово-икономическа информация Dow Jones& Co. („Дау Джоунс”), се събират днес, за да решат дали да я продадат на News Corp. („Нюз корп.”) на Рупърт Мърдок. На 18 юли Съветът на директорите на Dow Jones& Co. одобри продажбата, информира Асошиейтед прес.

Очаква се да се съберат Хил, Стийл, Елефант и Кристофър. И ако е трудно да се изброят имената и на други членове на семейство Банкрофт, които ще се съберат, за да решават бъдещето на Dow Jones& Co., то прогнозите за развръзката от тяхното гласуване на офертата на Мърдок от 5 млрд. долара съвсем не са по-лесни.

Първоначално семейство Банкрофт отхвърлиха предложение на Мърдок, но след това се съгласиха да се срещнат с него и в крайна сметка поискаха гаранции, че няма да се намесва в редакционната политика при отразяването на новините. Друг факт, който усложнява усилията да се предскаже какво ще се случи в офертата на Мърдок, е липсата на очевиден лидер в клана Банкрофт откакто през 1982 г. почита Джеси Банкрофт Кокс, която бе важна фигура за семейството.