Банка-кредитор намерила инвеститор за ОЦК, очаква се решение по казуса до дни
Банка-кредитор намерила инвеститор за ОЦК, очаква се решение по казуса до дни / снимка: DarikNews.bg, архив
Банка-кредитор намерила инвеститор за ОЦК, очаква се решение по казуса до дни
54698
Банка-кредитор намерила инвеститор за ОЦК, очаква се решение по казуса до дни
  • Банка-кредитор намерила инвеститор за ОЦК, очаква се решение по казуса до дни

Първа инвестиционна банка е намерила инвеститор за ОЦК-Кърджали. Ситуацията е била обсъдена на среща на синдикални лидери след разговорите с представители на банката. Намеренията са банката да подкрепи инвеститора финансово и се очаква до 2 седмици да се стигна до решение на въпроса. Все още обаче се пази в тайна името на инвеститора. На срещата е било договорено банката да не налага наказателни лихви на потребителските кредити на работници от комбината докато те не си получат заплатите.

На срещата с ръководството на банката синдикатите са били уверени, че инвеститор е намерен, но името му е било запазено в тайна, обясни Стефан Атанасов от „Защита". По думите му банката не иска да продава, а иска комбинатът да работи. Това е причината да намери свой инвеститор.

„Първа инвестиционна каза със сигурност, имаме наш инвеститор, който ще го спонсорираме, за да започне да работи оловно-цинковият завод", разказа Атанасов.

От банката са обещали да не начисляват наказателни лихви на потребителските кредити на работници от комбината.

Заради ситуацията в момента има два лагера – на Първа инвестиционна банка и тайният инвеститор и на полския холдинг "Силезия".