Показаха уникални ретро коли в Кърджали.

Кметът Ерол Мюмюн връчи Купата на кмета на собственика на ретро автомобил „Москвич“, участник десетото юбилейно издание на Международното рали за ретро и класически автомобили „Марица“, съобщиха от Общината.

"За нас е чест, че Кърджали е една от трите спирки в България на автошествието“, каза в приветствието си към участниците в ралито кметът.

Той пожела на водачите да бъдат здрави и да се грижат за автомобилите си, тъй като това хоби несъмнено е доста трудоемко, а и скъпо удоволствие. Мюмюн отправи покана към участниците в ретро ралито отново да бъдат гости на Кърджали, след което посочи неговият избор на автомобил, чиито собственик получи Купата на кмета.

Победителят се оказа собственикът на автомобил под №28. "Победителят е знаковият номер 28 - за по-доброто, за заедността. Изборът беше доста труден, за мен всички сте победители", посочи Ерол Мюмюн. 

Той пожела лек и безавариен път на ралито по трасето към Гърция. 40 екипажа участват в Международното рали за ретро и класически автомобили „Марица“.

Маршрутът им включва преминаване през две държави - България и Гърция. В Кърджали шествието на ретро и класически автомобили бе по покана на местния Авто мото ретро клуб.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня