ГЕРБ е системна и принципна партия. Ние там, където плюем, не лижем след това. Това заяви пред журналисти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

И предупреди, че „когато някой си прави предизборна кампания на негов гръб, после много хлъзга“.

На зададен въпрос „Кой е шефът на ГЕРБ?“, свързан с равносметката на Лена Бориславова – „Шефът на ГЕРБ е Пеевски“, Борисов се засмя. „Бориславова не знам като какво длъжностно лице се изказва от името на ПП. Призовавам колегите – нека всеки да си гледа партията“, така отговори той.

ДПС е системна партия, която много ни е помогнала с ПП-ДБ. Понеже ги оценихме като такава, приехме важните регулатори със 160 гласа”, припомни Борисов.


„По време на преговорите Росен Желязков беше универсалната фигура, включително и за премиер. ПП-ДБ направиха така, че да се мразим още повече. Вчера те посяха такъв вятър, че бурята няма да ги отмине. Абсолютно всичко е загубено във взаимоотношенията след вчера“, категоричен е лидерът на ГЕРБ по отношение на доскорошните си партньори.

И призова „да изчакаме изборите“. „Равносметки се правят след изборите, рано е за такива“, допълни Борисов.

По думите му реалният победител на кметските избори в София е Ваня Григорова. „Заявката на Ваня Григорова да влезе в политиката, като знам какво направи на изборите в София, означава, че следващият парламент може да е много по-различен“, категоричен бе той.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня