Книжка с бисери на доброто издаде православен център
Книжка с бисери на доброто издаде православен център / netinfo

Книжка събра младежки бисери на доброто. Сред тях са цикъл - разкази „От маска към личност" като заключителна проява на едноименния проект на Младежки културно-просветен православен център „Ихтис" Сливен. Изданието съдържа и есета и стихове, единият от които е от незабравимата за сливенските младежи наскоро починала Петя Къдрева.

Обобщение на свършеното за по-малко от година направиха Мартин Ганев, тренерът Димитър Златев, отец Йоан, и Таня Балабанова, според която книжката ще се ползва от учебни заведения. Ще я разпространят и Асоциацията на специалистите по комуникация в общините и Регионалната асоциация на общините.

Всички участници бяха удостоени с предметни награди и си спомниха за серията от треннинги по актьорско майсторство, беседи разговори, спорове, себеизразяване на сцената, персонифициране на добродетели, семинари, радиопредаването по Дарик, дебатът „Доброто не е ограничение", който отвори вратите на катедралния храм „Св. Димитър" за пръв път за подобна инициатива и един ценен спектакъл. Изрисуваната стена, която се появи след шествие и хепънинг в Градската градина ще остане да се ползва и за други младежки дейности. Днес в общинската зала май бе проведена и кръгла маса под надслов „Човек, съвремие, добродетели".

Книжка с бисери на доброто издаде православен център
netinfo

Според организаторите една от целите им бе да подпомогнат духовното и личностното развитие в хармония с общочовешките ценности.

Всички дейности са финансирани с 1 500 евро по програма „Младежта в действие" и с помощта на спонсори.