/ iStock/Getty Images
Концертният спектакъл „Енио Мориконе – киното в ноти“ ще бъде представен на сцената на лятното кино в Ямбол на 17 август от 20:30 часа.

Спектакълът е под диригентската палка на маестро Левон Манукян с участието на Оркестъра на Държавната опера в Бургас. Сценарист е Юлия Манукян, а солист – сопраното Мария Цветкова – Маджарова, съобщиха организаторите на музикалното събитие.

В концерта е включена музика на популярния композитор от филмите „Октопод“ , „Професионалистът“, „Имало едно време в Америка“, “Имало едно време на Запад”, „Мисията“, “Омразната осморка”, “Кино Парадизо”, „Сицилианският клан“ и др. Спектакъла допълва и специално подбраната за целта мултимедийна прожекция с филмови сцени.

„Енио Мориконе е един от емблематичните композитори не само в Европа, но и в целия свят. Интересът към него винаги е бил много голям. Решихме през настоящата година да опитаме този музикален проект, защото хората днес все повече се връщат към утвърдени ценности, включително и към старата филмова музика.

Затова осъществихме един трибют – като преклонение към това, което Енио Мориконе направи през житейското си и творческо дълголетие”, споделя за концерта маестро Левон Манукян.
БТА