/ БГНЕС
Некролог, лично написан от Енио Мориконе, ще бъде разпратен до всички вестници. Това беше обявено след смъртта на композитора от семейния приятел и негов адвокат Джорджо Асума, съобщава АНСА.

Текстът, озаглавен „Енио Мориконе почина“ гласи: „Съобщавам това на всички свои приятели - на тези, които винаги са били до мен, и на тези, които са далече - изпращам прощални поздрави на всички“.

Отиде си великият композитор Енио Мориконе (ВИДЕО)

Той обяснява, че е избрал тази форма на сбогуване, за да бъде погребан в тесен кръг, тъй като не иска да причинява неудобство на никого. В некролога композиторът също така се обръща към сестрите си, децата си и внуците си. "Надявам се да разберат колко много ги обичах. Най-трудно е да се сбогувам с жена ми Мария", допълва композиторът.



Мориконе почина рано сутринта днес на 91-годишна възраст в болница в Рим, където е бил хоспитализиран с фрактура на тазобедрената става след падане. Според адвоката му, той „е починал в мир, заобиколен от близки“. В същото време семейството поиска от медиите да уважат последната воля на композитора да се запази личния характер на сбогуване с него.

Представители на висшето ръководство на Италия, политици и представители на културния свят изказаха съболезнования за смъртта на Мориконе.
БГНЕС