/ Община Враца
Снежната покривка на територията на община Враца стига до 20 см., като най-голяма е в селата Паволче, Челопек, Бели извор, Девене. Пътните артерии на територията на общината са проходими при зимни условия.

Във всички населени места има ел. захранване и водоснабдяване. Извършват се нормално основните дейности по снабдяване на населението с хранителни и други основни стоки.

От 03.00 часа на 13 януари,  екипи на Общинско предприятие „БКС-Враца“ почистват и осоляват градската пътна мрежа, както и вътрешно-кварталните улици. Четири трактора и 9 снегорина са се включили в снегопочистването на града.

146 работници обработват тротоарните ивици и спирките. Използвани са и малки роторни машини. Общинското предприятие разполага на склад с около 500 тона сол.

Във вторник валежите ще спрат, но ще остане студено

Контролът по снегопочистването е възложен на служителите от Звено „Инспекторат“ към Община Враца, както и на дежурни екипи на администрацията.

Проблем при снегопочистването в града са неправилно паркираните автомобили. Съвместно със служители на Районно полицейско управление бяха репатрирани моторни-превозни средства, които затрудняваха движението на снегорините.

Община Враца отправя апел към жителите на града да не паркират автомобилите си по начин, по който да пречат на снегорините и машините, както и когато чистят пространствата пред домовете и гаражите си, офиси и магазини, да не хвърлят снега по улиците, а да го събират на купчини.

Община Враца призовава също така, собствениците на търговски обекти и частни имоти да премахнат ледените висулки от сградите и да обезопасяват около обекта.