Жестоки травми в детството превърнали Михаил Лещарски в сериен убиец
Жестоки травми в детството превърнали Михаил Лещарски в сериен убиец / БГНЕС, архив

50-годишният сериен убиец Михаил Лещарски е бил връзван от баща си като дете с вериги за най малките провинения, разказа пред Дарик психологът Светльо Петков, който е работил със задържания мъж. Като дете Лещарски е имал и присъда за изнасилване на майка си.

50-годишният Лещарски от врачанското село Царевец е заподозрян за убийствата на трима души - двама мъже и една жена, извършени в периода 2009 - 2011 година. Той бе арестуван на 22 февруари в пещера край Враца, в която живеел през последните две години.

Михаил Лещарски е бил добър художник и е рисувал икони, разказа пред Дарик криминалният психолог. След като прекарва 26 години в затвора заради кражби, мъжът излиза на свобода и започва да обикаля в лозята около Враца и Мездра, за да търси храна. Заради нуждата да отмъсти на своите родители за причинените му страдания той извършва трите убийства.

Психологът Светльо Петков: „ Той сподели, че като дете е имал присъда за изнасилване на майка си, за което в процес на разговора отрече наистина да се е случило. Явно тогава по някакъв начин майката е имала намерение да го накаже за нещо и затова е повдигнало такова обвинение спрямо него. Със сигурност става въпрос за жестоки травми в детството. Той сподели случки, които не са нормални в едно семейство да случват. Бащата го е изтезавал, връзвал го е с вериги. В жената, която е убил, е видял собствената си майка, това го е накарало да избухне и да я накаже. Той има нужда да накаже своите родители".

Полицията ще започне разследване дали Михаил Лещарски е извършил и още убийства, за които до момента не се знае.

Районният съд в Мездра днес постанови постоянна мярка "задържане под стража" за Лещарски.