Земеделците ще могат да получат допълнителна информация за директните плащания
Земеделците ще могат да получат допълнителна информация за директните плащания / Дарик Враца - архив

Три разяснителни срещи за земеделските стопани организира Министерството на земеделието и храните в област Враца. Те са част от информационна кампания за директните плащания през 2016.

Целта на кампанията е земеделските стопани да бъдат запознати с новите моменти по изискванията за регистрация на заявленията за подпомагане на земеделските стопани, регистрацията на правните основания за ползване на земеделските земи от собственици и ползватели и сключване на споразумения за ползване на земеделски земи по реда на чл.37в от Закона за собствеността и ползването на земеделските земи.

Днес от 10:30 часа експерти на Министерство на земеделието и храните и Областна Дирекция „Земеделие" ще запознаят с новостите по кампанията производителите от Враца. Срещата ще бъде в сградата на БЗНС - Враца, която се намира на ул. „Софроний Врачански" № 6.

В четвъртък (28 януари 2016 г.) ще се проведат дискусиите със земеделските производители от общините Мездра и Роман. В гр. Мездра събитието ще се състои, с начален час 10:00 часа, в заседателна зала на Общинския съвет, която се намира на 4-ти етаж в сградата на Община Мездра. Срещата в Роман ще бъде от 14:00 часа в залата на Общинския съвет.