книги
книги / Thinkstock/Getty Images
Регионална библиотека „Христо Ботев” - Враца представя три нови книги, които вече са на разположение на читателите ни в отдел „Заемна за дома”.
Врачани вече могат да четат и последната книга на българския автор Георги Томов „Розариум”. Тя излезе от печат през май и бързо се превърна в едно от най-търсените заглавия. „Розариум” е новият роман на автора Георги Томов и се определя от критиците като съвременна история за съзряването. Книгата разказа за последствията в едно семейство след жестока катастрофа, при която младо момиче изпада в будна кома. Родителите ѝ са изправени пред дилемата на какво да се уповават – на Бог или на медицината? Освен за живота на дъщеря си, те трябва да се борят и за запазване на собствената си същност. Един мъж е поставен на кръстопът – трябва ли да пожертва себе си в името на семейството? Има ли право да налага справедливост чрез лично отмъщение? Къде е границата на човешкия морал?Възелът на съдбата се заплита и по всичко изглежда, че отговорите се крият в стремежа към съвършената любов – така, както е описана преди 6 века в The Rosarium Рhilosophorum - философската база на алхимията.

Другата дългоочаквана книги в отдел „Заемна за дома” е биографията на един от най-великите футболисти в света Йохан Кройф. Луксозното издание е на българския пазар също от май 2017 г. „Моят начин” е наследството, което Кройф оставя на близките си, на феновете, на футбола изобщо.
За почитателите на Стивън Кинг в отдел „Заемна за дома” може да бъде намерена последната му книга „Момичето, което обичаше Том Гордън”. Тя разказва историята на 9-годишната Триша, останала само в красивата, но мрачна и свирепа гора, преследвана от тайнствено създание и несигурна в собствените си способности. Момичето може да намери упование и сили само в нейния идол - бейзболиста Том Гордън. Дали Триша ще намери своя път през мрака, може да разберете като заемете книгата на Стивън Кинг от отдел „Заемна за дома”. 
 
РБ "Христо Ботев" Враца