Зам.-кметът Ангел Вълчев подаде молба за напускане
Зам.-кметът Ангел Вълчев подаде молба за напускане / Община Враца

Зам.-кметът по устройство на територията Ангел Вълчев подаде молба за напускане на заеманата от него длъжност. Мотивите са лични. „Ангажирах се с изпълнението на задълженията ми като заместник кмет по устройство на територията и не прецених в каква степен ще пострада личният ми бизнес, който с огромни усилия създавах години наред.

Ясно е, че със заемането на такава ръководна позиция в Общината трябваше да замразя дейността на ръководената до този момент от мен строителна фирма. Тежката социална и икономическа ситуация в региона и особено в строителния бранш ме поставя пред избора между временното участие в публичната власт и частния сектор, където перспективите и развитието е по-дългосрочно и зависи само от моите качества и умения в бизнеса.

Това е причината, поради която взех решението си да освободя заеманата от мен длъжност със съжаление, че няма да имам възможността да довърша много започнати неща, с които мисля, че щях да бъда полезен, но и с ясното съзнание, че другото за мен в личен план е изключително важно и нямам право да го зачеркна. Желая успех на екипа на Община Враца и благодаря на всички колеги за времето, в което работихме заедно" - с тези думи аргументира молбата си Ангел Вълчев.

Това е втори зам. кмет по строителството в Община Враца, който напуска за последните 4 години. В предишния мандат по същите причини от екипа на Тотю Младенов напусна зам. кметът Иван Иванов.