За секса, политиката и други просташки неща а и не само
За секса, политиката и други просташки неща а и не само / ДКТ Враца

Изключително актуален за настоящата политическа ситуация се оказа финалът на спектакъла „Една нощ с героите на Ники Урумов”, който популярният актьор поднесе на театралната общност от Враца и региона в понеделник  вечерта. Макар и с монолог от творбата му „За секса, политиката и други просташки неща”, Урумов накара публиката да повярва, че е възможно народът да поиска сметка от политическата класа заради дългия 25-годишен преход.

Авторският спектакъл на Урумов продължи повече от предварително обявените 60-70 минути. Нещо повече, той продължи двойно повече, но никой в голямата зала на врачанския театър не беше отегчен от изпълненията, защото Урумов зарази всички със свежия си хумор. Неговите монолози от различни спектакли бяха накъсвани умело от песни, които Урумов изпълняваше за радост на публиката.

Зрителите научиха от този спектакъл какво е да имаш повече от 60 театрални и 70 кино и телевизионни роли, какво е да си работил със звезди от сцената като Георги Калоянчев, Петър Слабаков, Георги Черкелов, Константин Коцев, Стоянка Мутафова… И всичкото това беше събрано в една модерна антология от образите на Ники Урумов. Какво са те обаче без неговата трактовка за Бай Ганьо?

След финалните аплаузи, Урумов трябваше да дава автографи на доволни зрители. Пред тях той обеща да дойде скоро пак във Враца. Припомням, че през миналия театрален сезон Николай Урумов игра 5 пъти на врачанската сцена.