/ ThinkStock/Getty Images
Сигнал за излъгана възрастна жена, дала парите си на телефонен измамник е получен в полицията във Враца на 20 юни. 84-годишната жена била подведена и изхвърлила през терасата си 1970 лв, които били взети от неизвестно лице.

Шест опита за телефонни измами за седмица във Враца

След проведено разследване от служители на ОД на МВР-Враца, в 11:45 часа, на 20 юни е задържано лицето извършило измамата - 21-годишен младеж от Враца.

Съпричастността му към измамата е установена по  безспорен начин. В жилището на лицето са намерени и иззети пари и мобилен телефон. При извършения личен обиск са открити  и иззети самоделно изработени цигари, за които задържаният обяснил, че съдържат „чай“ за пушене, третиран с наркотично вещество. 

Врачанин се опъна на телефонни измамници

Акцията по задържането е проведена съвместно със служители от сектор „Измами“ в ГД „Национална полиция“. Това е втори случай в рамките на една седмица, в която служители на ОД на МВР задържат извършител на телефонни измами.

На 14 юни в Мездра беше задържан 25-годишен мъж от същия град, който в периода 8-12 юни, чрез телефонни измами причинил имотни вреди на обща стойност 54 620 лв, на четири възрастни хора от Враца. 
ОД на МВР Враца