Младежки дом Враца
Младежки дом Враца / Дарик Враца
13-тата церемония за връчването на наградите за аматьорско изкуство  „Опит за летене 2018” ще се проведе тази вечер в Младежкия дом във Враца.
Призове ще получат творчески формации, индивидуални изпълнители и абитуриенти. В момента в Младежкия дом действат 10 клуба и формации с дългогодишна история.

От 43 години е Клуб по спортни танци „Харизма”, от 35 години Театрална група „Темп”, от 30 години Дамски хор „Враца”, от 25 години Група за изворен фолклор „Веселинче”, от 23 години Балет „СКАЙ” и Клуб по китайски бойни изкуства, от 19 години Ученически Общински Съвет, от 16 години Детска вокална група „Сладуранчета – врачанчета”, от 12 години Балет „ВИВА” и от 10 години - Школа по художествена и естетическа гимнастика.
 
На церемонията ще бъдат връчени и награди „Добро партньорство” за институции партньори на Младежки дом Враца през изминалите години. На 1-ви март в България се отбелязва Деня на любителското художествено творчество.

Събитието е и първото от програмата за честванията за 50-годишнината от откриването на първия младежки дом в България  - врачанския.
Церемонията започва от 18,30 ч.