/ Община Враца
Във Враца бяха раздадени дипломите на зрелостниците от Профилираната природоматематическа гимназия „Акад. Иван Ценов“. Церемонията се проведе в Драматично-кукления театър.
 

Отличниците
Община Враца


Голямата зала на театъра бе изпълнена с гости на 172-та зрелостници, сред които бе и заместник кметът на града Мария Попова. Тя връчи плакети и медали на отличниците на випуска.Първенец на випуска със златен медал за диплома с успех Отличен 6.00 е Теодора Иванова. Тя е тазгодишният лауреат на Националната олимпиада по български език и литература, участник е в национални олимпиади по литература и физика, както и в национални състезания по математика и лека атлетика. Със златен медал за успех и плакет за участие в националните олимпиади по английски език и по български език и литература се дипломира Йоанна Кръстителска. С плакет за участие в националната олимпиада по философия и десето място място на националната олимпиада по математическа лингвистика бе удостоена Радина Илиева. Също златен медалист, с отлична диплома е и дванадесетокласникът Николай Георгиев.

С отличен успех се дипломират 85 зрелостници. Десетима завършват със сребърен медал за отличен успех от дипломата над 5,95, а бронзовите медалисти с успех над 5,90 са осем. Плакети за отличен успех, високи постижения на национални олимпиади и състезания, издигане престижа на училището, извънкласна и организационна дейност бяха наградени общо 18 от випускниците. Шестима получиха и статуетки за своя принос в областта на спорта.
Средният успех на випуска е много добър 5.34. Броят на пълните шестици от държавните зрелостни изпити е 24, а на отличните оценки - 156. Общият успех от матурата по български език и литература е много добър 5.14. На зрелостния изпит по математика учениците са постигнали общ резултат много добър 5.16; по химия и опазване на околната среда – отличен 5.71; по физика – отличен 5.66, а по английски език – отличен 5.68.

„Скъпи зрелостници, желая ви да съхраните амбицията и мотивацията си за учене, да постигнете мечтите си. Ние вярваме във вас и вашият успех, защото сте добре подготвени и креативни. На добър час!“, пожела на абитуриентите директорът на гимназията Татяна Василева. Най-изявените випускници получиха награди и от Училищното настоятелсво при ППМГ - Враца. 


ППМГ-Враца с най-високи резултати в областта при външното оценяване

На събитието присъстваха също учители, ученици, родители, както и представители на училищното настоятелство.

ПМГ Враца
netinfo