/ Община Видин
Кметът на Видин Огнян Ценков връчи дипломите на зрелостниците от Гимназията с преподаване на чужди езици „Йордан Радичков”. Възпитаниците на гимназията получиха своите дипломи за завършено средно образование на специално тържество, което се проведе в залата на Общинския драматичен театър.

Гости на събитието бяха също заместник-областният управител Лъчезар Попиванов, началникът на Регионално управление на образованието Веселка Асенова, председателите на обществения съвет и на училищното настоятелство.

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев посети и Видин

Директорът на учебното заведение Любомир Георгиев отправи приветствие към завършващите и с гордост изтъкна постигнатите високи резултати от държавните зрелостни изпити и от националните  външни оценявания.

Гимназията е сред най-добрите в областта и страната по матуритетен предмет български език и литература – много добър 5.14, при среден успех за страната добър 4.24.

Средният успех на училището от вторите държавни зрелостни изпити е много добър 5.42, при среден за страната – много добър 4.50, а средният успех от дипломите е много добър 5.40. С отличен успех от 5.50 до 6.00  завършват  52-ма.

Кметът Огнян Ценков поздрави възпитаниците на училището от випуск 2018. „Гордея се с успехите, които постигнахте. Убеден съм, че с подготовката, която сте получили тук, ще отворите широко вратата към своето успешно бъдеще.

Знам, че всеки от вас ще съхрани завинаги хубавите спомени и приятелства от времето, когато сте били заедно в любимата гимназия. Нека те ви зареждат с позитивна енергия и ви дават сила по пътя на житейските предизвикателства. Желая ви късмет и нека родният ви град Видин остане за вас желано място, където да осъществите мечтите си” - каза той.

Официалните гости.
Община Видин


Приветствия поднесоха също Веселка Асенова и Лъчезар Попиванов. Стилиян Стефанов, който е сред дипломираните  отличници, изказа признателност към учителите за придобитите знания и умения и благодарност към родителите за тяхната подкрепа.

Концертът.
Община Видин


Вълнуващо бе награждаването на 13-те отличници, чиито дипломи и златни медали връчи кметът на Общината. Специални поздравления за най-висок успех от дипломата и за изключителното представяне на зрелостните изпити - 6.00 по български език и литература и 6.00 по английски език, получи Джулия Стефанова, единствената пълна отличничка в областта.

Абитуриенти получиха златни значки във Видин

Тя ще бъде наградена с почетното отличие на Министерството на образованието и науката – национална диплома. Тържествената церемония завърши с празничен концерт на възпитаници на гимназията.