/ Община Видин
По традиция и тази година във Видин се проведоха тържествени церемонии по изпращане на зрелостниците от града. Кметът Огнян Ценков присъства на празничните събития в Природо-математическата гимназия „Екзарх Антим I” и СУ „Цар Симеон Велики”.

Абитуренти започнаха броенето в Монатна

Той отправи сърдечен поздрав към всички абитуриенти и техните преподаватели. Ценков приветства младите хора със завършването на средното им образование, като пожела много успехи в бъдещата реализация. Кметът призова зрелостниците, след завършване на висшето си образование, да се завърнат в родния Видин и да работят за него, защото нашият град има нужда от млади хора.

„Днес за последен път абитуриентите прекрачват прага на своето училище. Уроците не свършват с последния учебен ден. Вярвам, че от днес пред вас стои голямата книга на живота, която всеки ще допише сам” – бяха думите на Огнян Ценков.

Най-добрите зрелостници от СУ „Цар Симеон Велики” получиха грамоти и златни значки за отличен успех. Директорът на гимназията Венци Станев награди и кмета на Община  Видин Огнян Ценков с грамота и златна значка за принос и подкрепа в развитието на училището.

Врачански училища изпратиха своите абитуриенти

Дванадесетокласниците от най-старото видинско училище бяха подготвили специална изненада за своите учители. Чрез кратките послания към тях, те изразиха своята обич и благодарност за грижите и усилията, за всеотдайния труд и търпението, проявени от тях през годините.

Тази учебна година броят на завършващите ученици от Природо-математическата гимназия „Екзарх Антим I” е 84, а от СУ „Цар Симеон Велики” - 71.