Кметът и един от младите мениджъри.
Кметът и един от младите мениджъри. / Община Видин
Кметът на Видин Огнян Ценков и ръководният екип на общината посрещнаха петима ученици от няколко видински училища в рамките на инициативата “Мениджър за един ден”. Владимир Славчев от Средно училище „Цар Симеон Велики” бе избран да заеме кметския пост, Александър Гергов от ППМГ “Екзарх Антим I” влезе в ролята на заместник-кмета по устройство на територията и развитие на инфраструктурата инж. Цветан Асенов. Едуард Драганов от СУ “Цар Симеон Велики” седна на стола на заместник-кмета по европейски политики и инвестиции Десислава Тодорова, а Ива Георгиева от същото училище стана секретар на общината на мястото на Иванела Андреева. Свой представител имаше и ПГ “Проф. д-р Асен Златаров” - десетокласникът Иво Андреев, който изпълняваше отговорностите на заместник-кмета по хуманитарни дейности и социална политика Венци Пасков.

На младежите бе поставена конкретна задача и те трябваше да намерят бързо решение за справяне с проблема.  Заради отчетено рисково ниво на водите на река Дунав и съществуваща опасност от наводнение, бе свикан Общински кризисен щаб. Учениците се представиха блестящо, като предложиха рационални мерки за овладяване на създалата се ситуация.

Мениджърите за един ден в Община Видин, заедно с техните ментори.
Община Видин


В края на работния ден петимата «мениджъри» споделиха своите впечатления и идеи за бъдещото развитие на Видин. Кметът Огнян Ценков изслуша всички мнения и препоръки на младите хора. Той им пожела много успехи в бъдещата им реализация, като изрази надежда, че след завършване на висшето си образование, ще дойдат отново в родния си град и ще работят за развитието на Община Видин като експерти в общинската администрация. Ценков връчи на всеки един от учениците сертификат за участие.