Галина Евденова - н-к РУО Враца
Галина Евденова - н-к РУО Враца / Дарик Враца
Прогрес в усвояването на знанията и в резултатите от националните външни оценявания за 4 и 7 клас, и държавните зрелостните изпити отчетоха от Регионалното управление на образованието във Враца. Ако миналата година четвъртокласниците ни са заемали 18-о място в страната по оценки от Националното външно оценяване, сега вече са на 11 място, зрелостниците ни от 15-о са минали на 14-о място по оценки от ДЗИ, но най-голям е скокът при седмокласниците – от 27-о място миналата година, тази резултатите нареждат учениците от областта на 19-о място сред връстниците си от страната.

При държавните зрелостни изпити по БЕЛ най-добре са се представили завършващите СУ „Св.св. Кирил и Методий“ Козлодуй, следвани от тези в ППМГ Враца и СУ „Христо Ботев“ Враца.

Най-много пълни шестици от всички ДЗИ имат зрелостниците от ППМГ Враца – 18, следвани от ПЕГ – 5 и СУ „Хр.Ботев“ Враца – 4.
При седмокласниците най-добри резултати от националното външно оценяване по БЕЛ са показали пак учениците от ППМГ  Враца, следвани от СУ „Хр.Ботев“ Враца и ПЕГ Враца.

Училището с най-добри резултати от НВО и ДЗИ е ППМГ Враца, като гимназията се нарежда в челната десетка на училищата в България, обяви Галина Евденова, началник на РУО Враца.