Районният съд във Враца постанови днес постоянното задържане в ареста на 46-годишния В. П. от същия град, който запали на 17 ноември собствения си автомобил пред сградата на Общината, съобщиха от съда.

Мъж подпали колата си пред Общината във Враца и заля полицаи с бензин (ВИДЕО)

Мъжът е с повдигнати две обвинения - за хулиганство и за увреждане на чуждо имущество. Според съда, е налице обосновано предположение, че той е извършил престъплението, съществува също така реалната опасност да извърши друго престъпление или да се укрие и затова му е наложена най-тежката мярка за неотклонение, се уточнява в съобщението. Определението на Районен съд - Враца може да бъде обжалвано или протестирано в тридневен срок пред Окръжен съд.

Преди три дни обвиняемият навлезе в пешеходната зона на града с колата си, като разби бариерата, ограничаваща достъпа на автомобили. Той спря пред сградата на община Враца, заля автомобила си със запалителна течност и го запали. Мъжът беше заплашил да се самозапали, както и да запали полицаите, пристигнали на място да го спрат и задържат.

Кметът на Враца за мъжа, запалил колата си пред Общината: Трябва да бъде наказан (ВИДЕО)

Кметът на Враца определи случилото се като терористичен акт, застрашаващ както многобройните минувачи в пешеходната зона, така и децата в съседното със сградата на общината училище. По първоначални данни причините за случилото се са лични - мъжът бил ядосан заради неправилното, според него, репатриране на автомобила му от служители на общинско предприятие ден по-рано.
БТА