Врачанската болница. - архив
Врачанската болница. - архив / Дарик Враца
Членовете на Съвета на директорите на МБАЛ „Христо Ботев” – Враца бяха освободени от отговорност за дейността им през 2016г. Решението бе взето единодушно по време на редовно заседание на Общото събрание на акционерите, проведено днес. Предложението бе направено от представителя на държавата, заради постигнатия напредък в намаляването на просрочените задължения на лечебното заведение с 1 млн. 883 хил. лева. Общото събрание на акционерите е свикано от Съвета на директорите, като на него присъства представител на основния акционер – държавата. На заседанието без право на глас присъстваха още Орлин Цветков – изпълнителен директор на МБАЛ „Христо Ботев”АД – гр. Враца, д-р Валери Симеонов – член на Съвета на директорите, Силвия Катанска – финансов директор на МБАЛ Христо Ботев АД, Живка Найденова – адвокат и Иван Иванов – юрист .

По време на общото събрание изпълнителният директор на болницата Орлин Цветков представи накратко доклада за дейността през 2016 година. Показателите на дружеството са подобрени в сравнение с тези от 2015 г. и се очакват по-добри резултати през 2017 г. Финансовият директор на дружеството представи обобщени счетоводни данни за приходите и разходите през 2016 година и направи анализ на вземанията към трети лица. Представителят на държавата заяви, че Съветът на директорите на дружеството следва да изготви погасителен план, който да съдържа конкретни мерки за подобряване на финансовите показатели на лечебното заведение, както и конкретни срокове за погасяване на просрочията и действия по недопускането на нови такива, с оглед приетата програма за оптимизация на дейността.

Акционерите гласуваха и одобриха с мнозинство от 100 % от представения капитал Одиторска компания “Анед” ЕООД, чрез Елена Тодорова Чанова, да извърши проверка и заверка на годишния финансов отчет на дружеството за 2017 г.