/ Община Враца
„Днес отбелязваме един  паметен ден, в който преди 141 години получаваме правото и отговорността да сме свободни. Освобождението на Враца е ден на единение, нашият общ празник, който ни вдъхновява да продължаваме напред!

Мездра отбеляза тържествено годишнината от Освобождението си от турско робство (СНИМКИ)

Нашите деца трябва да знаят историята на родния си град и да бъдат горди потомци на славния български народ. В този ден трябва ясно да заявим, че разбираме своята отговорност, че ние самите създаваме днешната история на нашия град.

Нека работим с ум и сърце за развитието на Враца и България! Нека бъдем достойни граждани! Честит празник!“ - каза заместник-кметът Петя Долапчиева в приветственото си слово по повод 141-та годишнина от Освобождението на Враца.

Враца празник
netinfo

Пред паметника на „Вестителят на свободата“, празничната програма започна с изпълнение на стихотворението „Аз съм българче“, от петгодишните – Ерика и Мария, възпитаници от Детска градина „Слънце“. В рамките на отбелязването на годишнината от освобождението на града бяха представени биографиите на известни личности от Враца.

Враца празник
netinfo

Водосвет за здраве и благополучие отслужи Негово Високопреосвещенство Врачанският митрополит Григорий, в съслужие с отци от епархията.
На тържественото отбелязване присъстваха още: заместник-областният управител Мирослав Комитски, председателят на Общински съвет Румен Антов, общински съветници, заместник-кметът Мария Попова, директори на учебни заведения и културни институции, общественици, ученици и граждани.

Враца празник
netinfo

В знак на признателност пред саможертвата на героите, пред паметника „Вестителят на свободата“, бяха поднесени венци и цветя.