Водачи без книжки се движат в селата на Враца
Водачи без книжки се движат в селата на Враца / Община Враца

Проблемите и взаимодействието с Районно управление „Полиция” по опазването на селскостопанската продукция и обществения ред в населените места на Община Враца са обсъдени на редовната среща на кметовете. Отчетено е че най-много кражби върху необитаеми къщи има в село Върбица. Кметът Красимир Цеков обясни, че  тези имоти се разграбват изцяло. Крадците изнасят дори прозорците и вратите. Той отбеляза, че напоследък се опустошават големите зеленчукови градини.

Сигнал за шофиране без книжка в петъчните дни на водачи на мотопеди и трактори  подаде кметът на с. Горно Пещене Кирил Попов. Нередовните шофьори излизат отново след като си тръгнат служителите на реда. Инспектор Пламен Костов потвърди за реакциите на полицаите и увери, че има достатъчно на брой дежурни екипи, които да отговарят на сигналите, както и намеренията си за съвместни проверки с КАТ и ДАИ.

 

На проведената среща беше обсъдена и превенцията на горски и селскостопански пожари. Гл. Инспектор Красимир Илиев от Районна служба  „Противопожарна безопасност и защита на населението” прикани кметовете на населените места да запознаят жителите със всички действия по противопоставянето на пожарни дейности вследствие на човешка небрежност. На територията на община Враца няма възникнали пожари в землищата на селата й.