Видин в подкрепа на Радислава
Видин в подкрепа на Радислава / Община Видин

Да се обединят усилията на колкото се може повече институции и граждани в събирането на средства за лечението на 23-годишната Радислава Василева - апелира пред медиите кметът на Видин Герго Гергов. Това стана на среща днес в общината, на която присъстваха родителите на болното от тежко онкологично заболяване момиче  - Маринела и Мирослав Иванови. В нея взе участие и председателят на Общинския съвет Пламен Трифонов. „Нека се опитаме да направим и невъзможното за един важен за Видин човек" - каза Гергов.

Той се обърна с молба към журналистите да съдействат не само за популяризиране на дарителската акция на Община Видин в подкрепа на Ради, а и за по-голяма гласност на проблема. За лечението са нужни още около 150 000 лв., след като стана ясно, че останалата част от средствата се отпускат по клинична пътека. Парите трябва да се съберат възможно най-скоро, тъй като в момента Ради има шансове да се пребори и възможност да се лекува в клиника в Дрезден, Германия. Това обясниха на срещата родителите на момичето.

Кулминацията на дарителската акция ще бъде на концерта на рок групата „Дивле ягоде", който предстои на 19 юли, от 21 ч., на площад „Бдинци". Тя гостува за традиционната „Сценична треска", която се провежда всеки петък. Очаква се легендарните изпълнители да съберат зрители както от цялата страна, така и от съседните Сърбия и Румъния. По време на концерта ще бъдат поставени урни за събиране на средства за Ради, ще се продават тениски с автографи на музикантите и парите от всяка закупена втора бира ще отиват за благотворителната кауза.

Периодично от сцената ще се обявяват събраните средства. На концерта ще присъства и Радислава, заедно със семейството и приятелите си. Дарителската акция ще продължи и по време на всички събития в рамките на фестивала „Дунавски вълни" до края на месец юли.  Едновременно с това, пари за лечението на Ради събират общински служители и общински съветници. Кметът на Видин Герго Гергов и председателят на Общинския съвет Пламен Трифонов също преведоха в откритата дарителска сметка по 500 лв. лични средства. Кампанията продължава.

Представителите на медиите направиха интересни предложения и дадоха идеи за постигане на по-голям ефект на благотворителната инициатива в подкрепа на видинското момиче Радислава. От утре ще бъдат разпространени и флайери с подробности за дарителската кампания. Всички желаещи да подпомогнат лечението на Ради, могат да пуснат SMS с текст DMS RADI на номер 17 777, или да внесат пари по сметка: BGN- BG08FINV91502015910145; EUR-  BG51FINV91502015910147; BIC: FINVBGSF в Първа инвестиционна банка.