Видин с 11 проекта за Дунавската стратегия
Видин с 11 проекта за Дунавската стратегия / netinfo

Кметът на община Видин ще представлява Асоциацията на Дунавските общини на предстоящото заседание в Брюксел, във връзка с Дунавската стратегия. Заседанието ще се състои на 15 юли.

Тогава ще се проведат двустранни срещи между представители на Европейската комисия и страните от Дунавския регион, във връзка с разработването на Стратегията на ЕС за развитието на регионите по поречието на Дунав. На заседанието в Брюксел всяка една от страните ще има възможност да изложи своята окончателна позиция по Стратегията и да аргументира приоритетните си проекти.

Община Видин кандидатства за включване в Дунавската стратегия с 11 проекта, три от които приоритетни - изграждането на пречиствателна станция за отпадни води във Видин, "Дунав парк Видин - Калафат" и проекта за Технически университет.

Тези три проекта получиха поощрение на две от Дунавските конференции. Представители на Министерството на регионалното развитие и благоустройството също отчетоха достойнствата на тези проекти. Подчертано беше, че те отговарят напълно на изискванията на Дунавската стратегия за развитието на регионите.

Стратегията за развитието на регионите предвижда да включи 14 държави по поречието на река Дунав.