Поредният протест
Поредният протест / Десислава Крумова
За четвърта поредна седмица протестират видинчани  и исканията им остават непроменени - магистрала до Видин и тунел под прохода „Петрохан“. Десетки граждани на крайдунавския град блокираха отново Е79, като оставиха колите си в покрайнинините на града, както и предишните седмици и продължиха пеша, затваряйки главният път. През седмицата те отправиха покана и към министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков да присъства на протеста, за да чуе и види на място какво искат.

Сред протестиращите се коментира, че им се оказва натиск, като се записват номерата на колите и им се съставят актове. Те твърдят, че ще излизат на протест всяка събота до решаването на проблема, защото на обещания не вярват.

По-рано през деня от АПИ изпратиха информация ,че до края на 2020 г. ще бъде изградена съществена част от магистралния път между  Видин и Ботевград. Строителството ще започне от най-сложните участъци Мездра - Ботевград и Видин - Ружинци. През март Агенция "Пътна инфраструктура"  ще стартира обществената поръчка за избор на изпълнител на участъка Мездра – Ботевград  от път I-1 (E-79), с дължина 33 км. През втората половина на годината ще бъдат обявени процедурите за строителство и надзор на още 52 км - от Видин до Ружинци. Общо през 2018 г. ще стартират тръжните процедури за строителството на 85 км по пътя.