Ръководството на БСП Враца
Ръководството на БСП Враца / Дарик Враца
Нова структура на ръководство и работа има областната организация на БСП Враца. Тя бе представена от новоизбрания председател Иво Лилов.
„Новата структура е коренно различна от досегашната, на национално ниво няма такава друга и затова може да се приеме като пилотна форма на работа. Искам да направим една жива, динамична организация, която да напипва пулса на проблемите, която да е актуална, да дава решения“, коментира Лилов.

Първото, което прави впечатление е многото млади хора, които влизат в оперативното ръководството на областната структура. Това са секретарите Мирослав Павлов, който ще отговаря за медийната политика, Павел Пешов – младежка политика и спорт, председател и на Областната младежка организация на БСП и Калина Динкова, която ще отговаря за анализите в Областния съвет на БСП Враца.
Зам.председател по организационната дейност е Радослав Стойков, бивш кмет на Община Хайредин, зам.председател по кадровата политика и обученията е Мая Николова от Бяла Слатина, зам.председател по коалиционната политика и неправителствените организации е Таня Алексиева от Враца.

Освен оперативното ръководство,  се създават и постоянни комисии по „Образование и култура“ с председател Марийка Костова от Козлодуй, „Местна  власт“ – Петър Станев, Борован, „Регионална политика“ Венцислав Василев Бяла Слатина, „Партийна дейност“ Цветелина Дамяновска Враца, „Здравеопазване и социална политика“ д-р Лиляна Михайлова Мездра , „Икономика и инвестиции“ – Христо Иванов Оряхово.
Тяхната задача ще е да установяват проблемите в съответните области, да предлагат решения, а ако те не са в компетенциите на местното ръководства – да правят предложения за решение към националния съвет и народните представители.

Иво Лилов маркира и задачите, по които ще работи новото ръководство, а една от тях е промяна на отношението към хората от северозападния край.

„Един народ е разделен на две – единият свят е от южната част на Балкана и софийското поле, а другият свят е тук при нас.
Най-важното е да променим подхода, който имат управляващите на национално ниво, а и на европейско, защото това е най-бедния регион в Европа. За да видят, че тук става въпрос за човешки съдби, а не за една елементарна статистика“.

Друга важна задача е разширяването на пътя Мездра-Ботевград. „Той бе основен акцент в програмата на нашия политически опонент само преди няколко месеца. Аз смятам, че когато човек поеме ангажимент - трябва да си го изпълни. Искам да видя съдействието на всички народни представители, на всички политически сили за решаването на този проблем, който няма цвят.“  Лилов обяви, че ще дадат  толеранс на управляващите до  съставянето на Бюджета на страната за 2018 г. и ако и в него няма пари за разширяването на пътя Мездра Ботевград – ще предприемат други форми на натиск за решаване на този проблем.