Тържествено заседание на Общински съвет-Враца
Тържествено заседание на Общински съвет-Враца / Дарик Враца - архив

Тържествената сесия на Общински съвет-Враца ще се проведе утре. В началото на сесията Симфониета Враца и средношколският хор на СОУ „Отец Паисий" ще изпълнят химна на Република България. Присъстващите на заседанието ще чуят едно от най-знаковите произведения на Христо Ботев - „Жив е той" в изпълнение на актьора Петко Петков.

На Тържествената сесия официално ще бъдат връчени от инж. Петя Аврамова плакетите на почетните граждани на Враца и на носителите на Наградата на Враца. Симфониета Враца, филмът на РТВ „Вестител" - Българският Стоунхендж, средношколския хор на СОУ „Отец Паисий" и презентация на историята на централния площад във Враца от ученици от СОУ „Христо Ботев" са включени в програмата на тържественото заседание.

Тържествената сесия по традиция се провежда в Деня на Враца - 1 юни, от 10.00 ч. По-късно през деня председателският съвет на Общински съвет-Враца и общински съветници ще приемат поетесите Надежда Захариева, Маргарита Петкова, Тоня Борисова и Валентина Атанасова. От 16.00 ч. в същия ден поетесите ще участват в литературно четене в къщата „Иванка Ботева", традиция възобновена по идея на общинския съветник Радка Тошева.