Стартът на състезанието.
Стартът на състезанието. / Община Белоградчик
Първа по рода си спортна проява по планинско бягане се състоя днес в Белоградчик. Организатори бяха местният велоклуб "Скала". Точно в 10 часа на старт на площад "Възраждане" застанаха 24 състезатели, а сред тях и гости от Монтана, София и Варна. Домакините също се представиха с трима души - Виктор Петров, който е от хората с богат опит в тези бягания, Мирослав Живкичов и Юли Миланов.

Организаторите на състезанието, чрез живописния маршрут, бяха предоставили чудесната възможност на състезателите да се насладят на прекрасния пейзаж от природния феномен "Белоградчишки скали". Трасето минаваше откъм източната и южната страна на скалния масив, като бегачите се насладиха на скалните образувания "Овчарчето", "Ученичката", "Мадоната" и "Хайдут Велко".
 

Състезанието
Община Белоградчик


След оспорваната надпревара по 13- километровото трасе, осеяно с цъфнали горски цветя и плодни дръвчета,  бяха излъчени победителите. За радост на домакините първи при мъжете се класира Мирослав Живкичов, втори бе Йосиф Станчев, а трети се нареди друг представител на домакините - Виктор Петров. Достойно бе представянето и на Юли Миланов.

Сред жените на първо място се класира най-младата участничка в бягането Ивелина Маджарова от клуб по лека атлетика "Юниверсел" - София, а второто място зае Дани Еленкова от Монтана.

Девет от участниците в днешното състезание утре ще стартират със същите номера в традиционното състезание по планинско колоездене  - маратон, в което според организаторите ще вземат участие над 100 състезатели.