/ ОД на МВР Видин
На редовния месечен брифинг на ОД на МВР-Видин старши комисар Петър Коцин обобщи резултатите от работата на служителите от областната дирекция по линиите „Наркотици” и „Акцизи”, и представи информация за състоянието на битовата престъпност в региона.

Полицаи намериха градина с канабис

„Тридесет и четири досъдебни производства за престъпления, свързани с отглеждане, притежание и разпространение на наркотични вещества е разследвала полицията в региона от януари до юни тази година. Тридесет и пет души са били задържани за наркопрестъпления.

Задържаха двама заради канабис

Най-„оборотни” на видинския наркопазар остават канабиса и амфетамините. От новите видове - т.нар. дизайнерска дрога, както и хероин, не са засичани в града и областта“, коментира Коцин. Той каза, че противодействието на уличното наркоразпространение остава сред основните задачи на видинската полиция и занапред.  През първите шест месеца на годината полицейските служители са иззели 85 414 къса цигари, почти 140 кг нарязан и пакетиран тютюн и над 900 литра алкохол без бандерол, посочи директорът.

Полицаи разкриха домашно отглеждан канабис във Видин

От началото на годината до 31 май на територията на ОД на МВР-Видин са регистрирани общо 450 криминални престъпления, което е със 17.73% по-малко в сравнение със същия период на 2017 година. За същия период на миналата година разкриваемостта е била 48.08%. Кражбите остават с най – голям дял в структурата на криминалната престъпност. Броят им през месец май е по-малък от този през месец април.

Хероин прати млад мъж в ареста

Главен инспектор Владимир Герасимов – началник на „Пътна полиция“ съобщи данни от анализа на сектора за първото шесмесечие на 2018-та. „На територията на област Видин от 1 януари до 4 юли 2018г.  са регистрирани 192 пътнотранспортни произшествия, с 6 жертви и 30 ранени“, уточни Герасимов. В резултат на катастрофи от началото на годината са пострадали четири деца, коментира още главен инспектор Герасимов.