Среща ВМРО
Среща ВМРО / ВМРО Враца
Народния представител от коалиция "Обединени патриоти" и зам.-председател на Парламентарната комисия по външна политика Красимир Богданов и ръководството на Областния комитет на ВМРО - Враца се срещнаха с доайена на българската емиграция в САЩ Миро Гергов. Гергов е роден село Добролево, Врачанско преди 87 години. Той е подпредседател на Българския национален фронт (БНФ) в Америка и дългогодишен председател на клона на БНФ в гр. Бъфало, щата Ню Йорк.

В срещата бяха обсъдени въпроси, свързани със състоянието на българските организации в Северна Америка, църковния и културно-просветния живот там, взаимоотношенията с Македонската патриотична организация(МПО). Г-н Гергов разказа интересни събития от дейността на БНФ, от срещите му с Ванче Михайлов и царското семейство. Той подари на врачанските войводи книга, посветена на дългият му и труден път на български патриот в изгнание. От ВМРО път, Миро Гергов получи печатни издания и материали, които ще предостави на българите в САЩ.

Среща ВМРО
ВМРО Враца



Българският национален фронт е основана през 1947 година в Западна Германия от Иван Дочев. Фронтът се обявява за премахване на комунистическия режим в България и за възстановяване на Търновската конституция. През следващите години са създадени клонове на БНФ в други западноевропейски страни, както и в Съединените щати и в Канада. Днес, организацията продължава да работи в САЩ и се оглавява от Александър Дърводелски от Чикаго, където се издава и печатния ѝ орган - списание "Борба".

Среща ВМРО
ВМРО Враца

ВМРО Враца