Дарителите и възрастните хора от Дома в Мездра.
Дарителите и възрастните хора от Дома в Мездра. / Община Мездра
Днес хора от Сдружението „Искри на надеждата“ от гр. Ауе, Германия посетиха Дома за стари хора в Мездра. Те направиха дарения за възрастните хора и потребителите на Център за настаняване от семеен тип №3.
 
Гостите бяха посрещнати от кмета на Общината инж. Генади Събков, директора на дома Владислава Димитрова и директора на комплекса за социални услуги за деца и лица с увреждания“ в града - Диана Вутова.
 
„Със Сдружение "Искри на надеждата“ работим от 6 години. За четвърти път техни представители гостуват на Дома за стари хора в гр. Мездра. Тази година те ни подпомагат с  най-необходимите консумативи. Даряват ни и 100 евро, с които ще закупим най-предпочитаните хранителни продукти на нашите потребители.“, каза Владислава Димитрова, директор на Дом за стари хора в  Мездра.
 
Сред вещите, които Сдружение „Искри на надеждата“ дари на домуващите стари хора, бяха столове, памучни постелки за легла, косачка, санитарни принадлежности и приспособления, с които да се повиши комфорта на потребителите на услугата.
 
„От години работим прекрасно с представителите на Дома за стари хора в Мездра. Сигурен съм, че пълноценната ни работа ще продължи и за в бъдеще в името общата цел- осигуряването на по-достойни старини на потребителите.“, допълни Щефен Фридрих, представител на Сдружение "Искри на надеждата ".
 
По изрично желание на дарителите, същите бяха посрещнати в двора на институцията , където и разпънаха палатки. Под звуците на народна музика и типични за българската кухня ястия премина вечерта срещу 30-ти август. Днес домакините заведоха германските си приятели до Пещерата Леденика. Всички бяха очаровани от красотата на българската природа и обещаха отново да посетят България.