Връчване на стипендиите
Връчване на стипендиите / Дарик Враца
Д-р Иво Ралчовски получи най-високото отличие на Ротари Интернешънъл
Ротари клуб Враца днес връчи стипендии на пет деца – изявени ученици в областите „Музика и изкуство“ и „Хуманитарни науки“. По традиция клубът подпомага четирима изявени през годината ученици в двете области, но заради големия брой деца  с успехи през настоящата учебна година в хуманитарните науки е взето решение за допълнителна стипендия. По 500 лв. еднократна стипендия получиха  Павел и  Елица Стефанови, които за поредна година се класират за стипендията на името на Валери Вачев . По 50 лв. месечно цяла година пък ще получават Георги Игнатов и Стивън Василев от ППМГ и Дарена Дилчовска от СУ „Христо Ботев“.

На церемонията настоящият президент на клуба Росен Дудшки връчи и най-голямото отличие на Ротари Интернешънъл – значката Пол Харис I степен на един от членовете -  д-р Иво Ралчовски за активността му и заслугите през годините за каузата на Ротари. „В нашия клуб над 6 човека са носители на значката Пол Харис - първа и втора степен, уточни Дудушки. За нас това отличие е много ценно, защото се равнява на държавен орден“
„За мен е чест и удоволствие да съм част от световното семейство на Ротари и с голяма гордост ще нося това отличие“, обяви на свой ред и д-р Ралчовски.

от ляво на дясно: Юлиян кирилов, д-р Иво Ралчовски и Росен Дудушки
Дарик Враца

Ръководството на Ротари направи и отчет за свършеното до момента през тази ротарианска година. Повече по темата очаквайте в предаването на Дарик Северозапад, на 28 април, след 10 часа.