Рекламират Дунавската стратегия чрез вело- турне
Рекламират Дунавската стратегия чрез вело- турне / Община Видин

Участниците в третия етап на Европейското вело-турне пристигнаха във Видин. Сред тях е и  заместник-председателят на Дунавския форум на Европейския парламент Майкъл Тюрер. Той заедно с организаторите на турнете  Долф Плитча и Ернст Пил, и представители от Германия, Холандия, Италия и Белгия бяха приети от кмета на града Герго Гергов. Целта на велосипедистите е да предвижат напред Дунавската стратегия на ЕС и нейното изпълнение.

„Подкрепям напълно вашата идея за по-тясно икономическо, социално и културно сътрудничество и в рамките на Дунавските региони на Европа да бъдем обединени от общи и печеливши каузи" - каза в приветствието си видинският кмет. Той допълни, че за да се осъществят целите на стратегията, е необходимо всички страни, участващи в нея, да работят заедно и да внесат своя принос. 

Според Майкъл Тюрер Видин има голям потенциал за развитие в сферата на туризма и комуникациите и може да разчита на финансовата подкрепа на Европейския парламент.  

След срещата, кметът на общината и участниците във велосипедното предизвикателство посетиха строежа на Дунав мост 2 и разгледаха строителната конструкция.

Тазгодишният маршрут на колоездачите е с дължина около 900 км и след Видин те ще преминат през Лом, Русе и Букурещ, за да стигнат до финалната точка - гр. Тулча, на делтата на река Дунав.