/ ТПП
Представяне на проект “OUR WAY - Опазване и насърчаване на културното и природно наследство чрез Зелени пътища”', по Програма Interreg Europe направи във Враца местната Търговско-промишлена палата. Програмата е финансирана от Европейския Съюз, чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Фондация „Америка за България“ дарява 150 000 лв. за иновативни проекти във Враца

Партньори по проекта са: Регионалното правителство на Мурсия, Испания, Търговско-промишлена палата-Враца, Murcia Region Instutute of Tourism, Испания;  Northern and Western Regional Assembly, Ирландия; Podkarpackie Region, Полша; Department Council of Herault, Франция; Hajdu-Bihar Country Government, Унгария; European Greenways Association, Белгия. Продължителност на проекта: 54 месеца.

Целта на на проекта е да допринесе за запазването, защитата и развитието на природното и културното наследство чрез т.нар. "Зелени пътища", за подобряване на политическите инструменти свързани с културното и природно наследство на включените в проекта територии.

Решават за новите услуги в областта на туризма

Сред основните дейности са анализ за изследване на политиките за екологични пътища и идентифициране на най-добрите практики  и създаване на работна група от заинтересовани страни, избор на добри практики, които ще бъдат прехвърлени / обменени в регионите на проекта., проектиране на регионалните планове за действие, изпълнение на плана за действие във всеки регион. обмен на резултати между партньори, заинтересовани страни и бенефициенти и други.

Като краен резултат трябва да се наблюдава подобряване на 6 национални политики, в които са установени 18 добри практики и изготвяне на 6 регионални плана за действие, чието изпълнение ще допринесе за оползотворяване на природното и културното наследство на всеки от включените в проекта региони.